Derde landelijke zoet-zouttweedaagse

Datum
t/m Plaats in agenda
Tijd
09.00 tot 16.00 uur
Locatie
Hotel de Wageningsche Berg
Omschrijving

Al langere tijd brengen waterbeheerders en onderzoekers de effecten van klimaatverandering in beeld. Met name de afnemende zoetwaterbeschikbaarheid en, daarmee samenhangend, de toenemende verzilting vormen een belangrijke uitdaging voor het (toekomstige) waterbeheer binnen Nederland. Verzilting biedt kansen voor nieuwe vormen van gebruik en natuur, maar brengt ook uitdagingen met zich mee voor bestaand gebruik. Om deze kansen en uitdagingen met elkaar te verkennen, organiseren Rijkswaterstaat, STOWA en Wageningen University & Research een zoet-zouttweedaagse waarin de ontwikkelingen bij de gebruikers van zoet water centraal staan.

Vier thema's

Tijdens deze twee dagen behandelen ze vier thema’s: zout water & eten; zout water & economie; zout water & ecologie; zout water & energie. Binnen ieder thema spreken vier inleiders: een inspirator/visionair, een wetenschapper, iemand uit de praktijk en een investeerder. Hierop reflecteert een waterbeheerder. Gezamenlijk gaan we met elkaar in discussie over problemen en kansen die zout en zoet water bieden. De beoogde uitkomst is een beter inzicht in wat we nodig hebben als waterbeheerders om op korte en lange termijn de diverse gebruikers en gebruiksfuncties optimaal te bedienen.

Meer informatie

Meer informatie vindt u op de website van de STOWA

Aanmelden

Aanmelden kan via de website van de STOWA