Ruimtelijke adaptatie: hoe dan? | Podcast over het voeren van een risicodialoog in coronatijd

Gepubliceerd 5 juni 2020

Ook in coronatijd is het belangrijk dat we doorgaan met de risicodialogen. Maar hoe dan? Hoe voer je een effectieve risicodialoog zonder elkaar fysiek te ontmoeten? De podcast ‘Ruimtelijke adaptatie: hoe dan? De digitale risicodialogen’ van het Deltaprogramma Ruimtelijke adaptatie biedt inspirerende voorbeelden en laat mensen aan het woord die ervaring hebben met digitale dialogen.

Aflevering 1 – Digitaal om tafel: waar moet je op letten?

Videobellen met honderd man is technisch niet zo moeilijk. Maar een effectieve risicodialoog voeren, daar komt heel wat meer bij kijken. Hoe maak je het écht interactief? Hoe houd je iedereen gemotiveerd? En hoe geef je ruimte aan gevoeligheden en emoties?

Deze eerste aflevering geeft een overzicht van wat er kan en waar je op moet letten. We praten met Tom Radstaak van de Directie Participatie van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Hij vertelt wat er landelijk gebeurt om digitale participatie naar een hoger plan te tillen. Te gast is ook Jeroen Rijsdijk van adviesbureau Arcadis. Hij begeleidde digitale dialogen in de werkregio’s Alkmaar en Voorne-Putten en geeft praktische tips en aanwijzingen.

Thema’s

De volgende afleveringen gaan in op specifieke thema’s rond het voeren van digitale dialogen. Welke organisaties kunnen daar bijvoorbeeld bij helpen? Hoe structureer je een digitale discussie? Hoe kun je digitaal de diepte ingaan? En hoe kun je digitaal leren en werken aan gedragsverandering? Je hoort het allemaal in de podcast ‘Ruimtelijke adaptatie: hoe dan?’

Podcast beluisteren

De podcast is ook te beluisteren via:

De podcast ‘Ruimtelijke adaptatie: hoe dan?’ is een productie van het Deltaprogramma Ruimtelijke adaptatie, in samenwerking met NAP1 Podcasts en Helder en Duidelijk. Kijk op de Routekaart Risicodialoog en zet de volgende stappen op weg naar een digitale risicodialoog.