Congres Hittestress

Maandag 25 juni 2018, 10.00-17.00 uur
Congres Hittestress in het 1931 Congrescentrum in ’s Hertogenbosch

Wat weten we over hittestress? Wat doet hitte met onze gezondheid? Komen er meer pollen en insecten? Wat betekent hitte voor de land- en tuinbouw? Biedt hitte ook kansen? Wat kunnen we leren van Zuid-Europese landen? Zijn airco’s erg?

Dit komt allemaal aan bod tijdens het Congres Hittestress in 1931 Congrescentrum in ’s Hertogenbosch. Kom ook! Je bent in goed gezelschap, want we verwachten minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat, KNMI-directeur Gerard van der Steenhoven en oud-politicus en schrijver Jan Terlouw. De dagvoorzitter is meteorologe Helga van Leur.

Het Congres Hittestress draait om drie Hete Hangijzers: de gezondheid van kwetsbare mensen, veranderingen in de natuur en hitte in de stad. Dertig werksessies diepen de onderwerpen verder uit. Je kunt meepraten over blauwalg, groene daken, water in de stad, lokale hitteplannen, natuurbranden, klimaatbestendig bouwen en nog veel meer.

Tijdens het congres kun je leden van 'Team Zonnebril' tegen het lijf lopen. Zij verzamelen kennisvragen voor eventueel vervolgonderzoek naar onderwerpen die te maken hebben met hitte. Je kunt nu ook al je vraag insturen via dit formulier.

Meld je aan via het aanmeldformulier.

Het Congres Hittestress is een initiatief van de Nationale klimaatadaptatiestrategie (NAS).

Heb je vragen over het Congres Hittestress? Stuur een mail naar info@congreshittestress.nl.

Nieuws