Factsheets groen in de stad

Bomen en groen in de stad hebben veel positieve effecten op de leefomgeving: ze verbeteren de waterhuishouding, beperken de opwarming van de stad en dragen bij aan een betere luchtkwaliteit. Daarnaast vergroten bomen en groen de biodiversiteit, maken ze de omgeving prettiger om in te leven en hebben ze een positieve invloed op de gezondheid. In onderstaande factsheets vind je per thema een samenvatting van alle wetenschappelijke kennis over de positieve effecten van bomen en groen.

Wil je beleid en beslissingen over groen onderbouwen? Dan kunnen deze factsheets daarbij helpen. Daarnaast vind je er praktische informatie over hoe je groen in de ruimtelijke inrichting realiseert. Als aanvulling op de factsheets is er een bomenposter (pdf, 1.3 MB) beschikbaar met 120 boomsoorten. Daarop staat per boomsoort hoe hij de leefomgeving positief beïnvloedt. De links naar de factsheets vind je hieronder.

Factsheets uit het e-depot van Wageningen University & Research:

In aanvulling op de factsheets is de bijdrage van 120 boomsoorten aan de vier hierboven genoemde thema's samengevat. Het resultaat is een bomenposter (pdf, 1.3 MB) die per boomsoort de positieve bijdrage aan de leefomgeving weergeeft.

Factsheets van de website De Groene Stad: