Share My City

Share My City heeft een uniek platform ontwikkeld: met de postcodecheck kunnen bewoners met één klik zien welke maatregelen om regenwater te infiltreren, bergen, of hergebruiken geschikt zijn voor hun woonsituatie. Ze zien hoe het werkt, welk onderhoud te plegen, hoeveel water ze kunnen bergen, de kosten en eventuele subsidies. Ook helpt het gemeenten om inzicht te krijgen in het potentieel van waterberging in de private ruimte.
Door klimaatverandering en urbanisatie komt het stedelijk gebied steeds meer onder druk te staan. Wateroverlast veroorzaakt veel schade. Overheden hebben beperkt ruimte voor maatregelen, dus burgers moeten een steentje bijdragen aan een klimaatrobuuste stad. Met het platform van Share My City krijgen bewoners inzicht in maatregelen die ze kunnen nemen, afgestemd op hun eigen woonsituatie. Waterberging op privaat terrein blijft zo niet een vage wens, maar wordt heel concreet en makkelijk uitvoerbaar.

De tool is beschikbaar voor alle gemeentes in Nederland. Het platform is flexibel en daarmee gemakkelijk aan te passen aan verschillende wensen van gemeenten en zelfs per wijk en kan worden aangepast of worden geïntegreerd in andere websites. Wel is een beperkte investering per gemeente nodig om gemeente-specifieke data te integreren in het postcodecheck instrument, deze aan te passen naar wensen, programma’s en communicatievorm van de gemeente en om de tool te onderhouden.