Samen Klimaatbestendig

Samen Klimaatbestendig is een netwerk voor en door professionele "Klimaatwerkers" die bezig zijn om Nederland weerbaar te maken tegen klimaatverandering. Dit doen wij op het gebied van extreme regen, hitte, droogte en overstroming. Door praktijkervaring en krachten te bundelen komen we tot betere en snellere oplossingen, zodat we niet overal het wiel opnieuw hoeven uit te vinden.

Samen Klimaatbestendig
Foto: groeiend netwerk van Klimaatwerkers

Waarom Samen Klimaatbestendig

Het klimaat verandert en extreem weer komt steeds vaker voor. Overheden, private en maatschappelijke organisaties houden zich meer en meer bezig met klimaatverandering. Een hele goede ontwikkeling, maar om te versnellen is het belangrijk dat we van elkaar leren en goed met elkaar samenwerken.

Wat doet Samen Klimaatbestendig?

Samen Klimaatbestendig is een netwerk van professionals (Klimaatwerkers) uit verschillende branches. Ze gebruiken elkaars kennis, ervaring en contacten. Het team van Samen Klimaatbestendig vormt de basis van het netwerk en faciliteert de groei, de betrokkenheid en de activiteiten in het netwerk. De teamleden blijven daarbij niet centraal staan. Zij zetten zich ervoor in om Samen Klimaatbestendig als beweging groter te maken.

Het team voert persoonlijke gesprekken op de werkvloer, is aanwezig op congressen, geeft workshops en trainingen en brengt goede voorbeelden tot leven. Ook is Samen Klimaatbestendig te vinden op LinkedIn en YouTube.

Voorbeeldvragen

De meeste vragen waar Klimaatwerkers mee rondlopen beginnen met: Hoe dan? Voorbeelden zijn: hoe krijg ik collega’s mee? Hoe bouw ik een regionale samenwerking op? Hoe beoordeel ik een risico? Hoe maak ik een lokaal hitteplan en hoe werk ik daarin samen met wie?
Bekijk hieronder de video met prangende vragen die we ophaalden tijdens Climate Proofing the Region.

Heb jij een vraag over, een voorbeeld van of een antwoord op het klimaatbestendig maken van Nederland? Grote kans dat er iemand in Nederland rondloopt die jou kan helpen of die jij verder kan helpen! Wij brengen jullie graag met elkaar in contact. Mail naar info@samenklimaatbestendig.nl.

Samen Klimaatbestendig wordt mogelijk gemaakt in het kader van het Deltaprogramma Ruimtelijke adaptatie en gefinancierd door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en de Vereniging Nederlandse Gemeenten en gefaciliteerd door STOWA.


Samen Klimaatbestendig