Samen Klimaatbestendig

Samen Klimaatbestendig verbindt praktijkervaring en kennis over klimaatadaptatie, zodat je het wiel niet helemaal zelf hoeft uit te vinden. Dat is belangrijk, omdat klimaatverandering heel Nederland voor complexe uitdagingen stelt. Toenemende hoosbuien, lange periodes van droogte, hitte en de gevolgen van overstromingen: het raakt vele publieke en private partijen en sectoren. Niemand kan het in zijn eentje oplossen. Effectief samenwerken en lokaal maatwerk zijn sleutelfactoren. Samen Klimaatbestendig is een platform van professionals dat lokale en regionale initiatieven die aan adaptief en veerkrachtig Nederland werken, ondersteunt.

Praktijkvragen

Of het nu gaat om een intern proces met je collega’s, de technische invulling van een klimaatrobuuste straat of het betrekken van andere partijen, de grote vraag in Nederland is altijd nog: “hoe dan?” Gelukkig is op andere plaatsen in Nederland vaak al iets gerealiseerd dat lijkt op wat je zelf van plan bent. Het team achter Samen Klimaatbestendig gaat binnen zijn grote netwerk gericht op zoek naar mensen met praktijkervaring en of producten die jou kunnen helpen.

Heb je behoefte aan actieve meedenkkracht? Vul het
contactformulier in!

Praktijkervaring

Om een vraag te beantwoorden heb je antwoord of een aanbod nodig. Heb jij lokale of regionale ervaring die je graag wilt delen met collega’s elders in het land? Samen Klimaatbestendig verbindt jouw ervaring en vertaalt het product zodat ook de rest van Nederland er gebruik van kan maken.

Heb je een ervaring die je wilt delen? Vul het contactformulier in!

Het team achter Samen Klimaatbestendig

Het team achter Samen Klimaatbestendig staat met een groot en veelzijdig netwerk stevig in de lokale praktijk binnen alle regio’s van Nederland. Het team heeft brede ervaring binnen verschillende disciplines en sectoren. Het team werkt vraag gestuurd, van lokaal tot landelijk en voor publiek en privaat. Want alleen samen zijn we klimaatbestendig!

Samen Klimaatbestendig leden