Klimaatadaptatie bij corporaties: meld je aan voor een van de excursies

Samen Klimaatbestendig en Groene Huisvesters organiseren in 2020 zes excursies over corporaties en klimaatadaptatie. De excursies gaan elk in op een ander thema, gekoppeld aan een mooi voorbeeldproject. Meld je aan en neem je collega’s mee!

Corporaties en klimaatadaptatie1
Foto: Helder en Duidelijk

Tijdens de excursies delen corporaties hun praktijkervaringen met klimaatadaptatie; de betrokken gemeente, bewoners en andere stakeholders vertellen wat zij doen om zich aan te passen aan klimaatverandering. Je ziet meerdere groene en aantrekkelijke voorbeelden die bijdragen aan de kwaliteit van wonen. Samen een groenere wijk realiseren draagt bij aan onderlinge verbondenheid en plezier, bovendien stijgt de vastgoedwaarde.

Aangepaste vorm vanwege corona

Inmiddels is duidelijk dat, vanwege het coronavirus, bijeenkomsten met grote groepen deze zomer niet wenselijk zijn. Dit heeft natuurlijk invloed op de excursies over tuinen, blauwgroene daken, hittestress en prestatieafspraken, die nog gepland staan. Wij gaan de kennis en ervaring daarom op een iets andere manier delen. De excursies op locaties beperken we tot een kleine groep mensen uit de regio. Voor mensen die niet aanwezig kunnen zijn, omdat het vol zit of omdat ze niet uit de regio komen, bieden we een digitaal spreekuur aan. Dit doen we op de ochtend voorafgaand aan de excursie op basis van een voorbeeld. Ook zetten we een enquête per thema uit. De resultaten van deze enquête verbinden we met een kennisdossier dat we vóór elk spreekuur verspreiden.

Aanmelden

Heb je interesse voor een van de excursies? Aanmelden kan, ook als je niet uit de regio komt en dus niet fysiek aanwezig kan zijn. We bieden jou dan een digitaal spreekuur en een kennisdossier.

Klik op de onderstaande links voor meer informatie en de mogelijkheid om je aan te melden. De excursies zijn in eerste instantie bedoeld voor medewerkers van corporaties. Werk je bij een gemeente, waterschap of andere organisatie? Dan ben je ook van harte welkom, maar meld je dan samen aan met een collega die werkt bij een corporatie!

Ervaringen excursies

Klik op de onderstaande links en bekijk de ervaringen en verhalen van deelnemers van eerdere excursies.

Heb jij een vraag over corporaties en klimaatadaptatie? Samen Klimaatbestendig helpt jou zoeken naar het antwoord. Grote kans dat er iemand in Nederland rondloopt die jou verder kan helpen! Mail naar info@samenklimaatbestendig.nl