Inwoner uit Rotterdam bouwt eigen watertank en spoelt de wc door met regenwater


Rotterdammer Tijs van Ruth ontwikkelde een goedkoop systeem om regenwater op te vangen. Met het systeem vangt hij regenwater op zijn eigen dak op en gebruikt dit om het toilet door te spoelen en planten water te geven.

Inmiddels heeft hij twee watertanks op zijn eigen dak om 2.000 liter regenwater op te vangen. Met het water dat hij uit de tanks haalt, kan hij vier weken zijn tuin besproeien, het huis schoonmaken en het toilet doorspoelen. Het voordeel is dat in regenwater geen kalk zit. Je krijgt geen kalkaanslag in de wc en het is beter voor je planten.

opening met wethouder Arno BonteFoto: feestelijke opening het systeem met wethouder Arno Bonte.

De watertank zorgt ervoor dat het regenwater niet meer wegstroomt naar het riool en draagt bij aan een kleinere kans op wateroverlast. Daarnaast hoeft Tijs in een droge periode minder kraanwater te gebruiken. Voor het realiseren van het systeem heeft van Ruth z'n 700 euro uitgegeven. Doordat hij een eigen klusbedrijf heeft, kon hij geld besparen op de aanleg van het systeem. Met de watertanks bespaart hij ongeveer 80 euro per jaar op zijn waterrekening. Dat betekent dat de investering een terugverdientijd heeft van 9 jaar.

Naast de watertank heeft de inwoner uit Rotterdam ook een groen dak aangelegd.

groene dakenFoto: groene daken in de Koninginneweg in Rotterdam.

Contactpersoon

Tijs van Ruth
Klusbedrijf 2RH
info@klusbedrijf2rh.nl
06-41954478


Projectsoort
Uitgevoerde maatregel
Deelnemer
Tijs van Ruth
Schaal
Wijk / buurt
Thema
Droogte, Hitte, Wateroverlast